Injektiranje

Inovativan pristup građevinskim radovima na visini, koji se može primeniti u svim sektorima industrije sa otežanim pristupom radnim površinama

Injektiranje

Visinski radovi sa industrijskog užeta pružaju inovativan pristup građevinskim radovima na visini, koji se može primeniti u svim sektorima industrije sa otežanim pristupom radnim površinama.

Injektiranje je univerzalna metoda ubrizgavanja pod pritiskom za ispunjavanje konstrukcijskih pukotina, šupljina i spojeva u temeljima ili zidovima koji se nalaze u zemlji. Injektiranje se vrši na bazi strogo definisanih i propisanih metoda.

Sanaciju prodora vode kroz pukotine ili radne spojeve armirano-betonskih konstrukcija po pravilu se izvodi injektiranjem pod pritiskom specijalnih poliuretanskih smola.

U zavisnosti o nameni injektiranja (prekid prodora vode, konstrukcijsko lepljenje) koriste se smole različitih karakteristika (npr. bubrenje u kontaktu sa vodom). Bez obzira o kojoj se vrsti problema radi, kao npr. prodor vode u podrume ili podzemne objekte i temelje, primenjujemo najbolju tehniku za konkretan slučaj da onemogući probleme koji mogu ugroziti sigurnost samog objekta.

Sanacija takvih objekata može biti izuzetno skupa i zbog te činjenice, sanaciju mogu obaviti firme koje imaju iskustvo i znanje za takve specijalne zahvate.

Sanacija injektiranjem je tehnički zahtevna i komplikovana. Zahteva poseban i individualan pristup, zbog specifičnosti, svakog pojedinačnog objekta. Injektiranje se u svrhu horizontalnog prekida kapilarnog uzdizanja vlage, injektiranja zidanih betonskih konstrukcija i betona u svrhu učvršćivanja, injektiranja u obliku zaštitne zavese iza temeljnog zida i sl. Najčešće tehnike ubrizgavanja ili injektiranja su metode pod visokim ili niskim pritiskom sa pumpama visokog  ili niskog pritiska.

U zavisnosti od metoda sanacije, odabiru se i proizvodi kojima se zaptiva. Najčešće se koriste poliuretanske, epoksidne smole i cementne suspenzije.

Pozovite nas:

+381 21 232 07 20